Πως να πετύχετε καλές τιμές για ανακαινίσεις

Είναι γνωστό ότι πλέον οι ανακαινίσεις βρίσκονται σε έξαρση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι πρόκειται για έναν σχετικά οικονομικό τρόπο για την ανανέωση και βελτίωση ενός σπιτιού, είτε πρόκειται να συνεχίσει να μένει μέσα ο ιδιοκτήτης, είτε πρόκειται να το πουλήσει. Όλο και περισσότεροι λοιπόν σκέφτονται να αλλάξουν το σπίτι τους, υπάρχει όμως κάτι που δεν αφήνει τους περισσότερους από αυτούς να το δοκιμάσουν: το κόστος. Το ίδιο ισχύει και εάν θέλετε να ανακαινίσετε το κατάστημα σας.

Μπορεί να λέμε ότι οι ανακαινίσεις να είναι σχετικά οικονομικές, αλλά αυτό προκύπτει από τη σύγκριση του κόστους τους με αυτό της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού. Η αλήθεια είναι πως η κάθε ανακαίνιση έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος. Λογικό είναι λοιπόν όποιος θέλει να κάνει εργασίες στο σπίτι του, να φοβάται να μην τον πιάσουν κορόιδο και να μην του κοστίσει η όλη διαδικασία μία περιουσία. Με άλλα λόγια, όλοι θέλουν να πετύχουν καλές τιμές και να έχουν και μια σχετική ασφάλεια ως προς την ποιότητα των εργασιών αλλά και των υπηρεσιών που θα τους παρασχεθούν. Πριν ξεκινήσουμε με το πως μπορείτε να πετύχετε καλές τιμές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Αν θέλετε να γίνει σωστά η ανακαίνιση του σπιτιού σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο τεχνικό γραφείο που να ειδικεύεται σε αυτές τις εργασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσετε και καλές τιμές αλλά και σωστή και υψηλής ποιότητας δουλειά. Εννοείται πως όλα τα γραφεία δεν είναι ίδια, οπότε θα χρειασθεί και κάποια έρευνα από μέρους σας. Πώς θα γίνει αυτή; Ας ξεκινήσουμε!

  • Το Google είναι φίλος σας.Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε για να πετύχετε καλές τιμές, είναι να δείτε πρώτα απ’ όλα ποια είναι τα γραφεία που υπάρχουν στη περιοχή σας και που κυμαίνονται οι τιμές τους. Ο πιο απλός τρόπος είναι φυσικά να μπείτε στο Google και να ψάξετε. Αν μένετε στη Θεσσαλονίκη ας πούμε, μπορείτε να ψάξετε για «ανακαινίσεις Θεσσαλονίκη τιμές» και θα βρείτε πάρα πολλά γραφεία, μαζί με τις τιμές τους. Απλά αλλάξτε το «Θεσσαλονίκη» με το όνομα της πόλης ή της περιοχής σας.
  • Δοκιμάστε να πάτε συστημένος.Αν δείτε στη γειτονιά σας σίγουρα θα δείτε σπίτια που ανακαινίζονται ή έχουν ανακαινισθεί σχετικά πρόσφατα. Ρωτήστε λοιπόν ποια εταιρεία εμπιστεύθηκαν και αν και κατά πόσο έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Αν δείξετε ενδιαφέρον, είναι σίγουρος ότι κάποιος από αυτούς θα σας πει να πείτε στην εταιρείας ότι σας στέλνει ο τάδε. Το να πάτε συστημένος σε κάποιο γραφείο μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στο να πετύχετε καλύτερες προσφορές και εξυπηρέτηση γενικότερα. Μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για μία εταιρεία από τον καλό λόγο των πελατών της.
  • Κάντε παζάρια.Αν σα φαίνεται υπερβολικό το ποσό της προσφοράς ενός γραφείου μετά την εκτίμηση των έργων που είναι να γίνουν στο σπίτι σας, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διστάσετε να το αναφέρετε. Είναι πολύ πιθανό να σας προτείνει ο υπεύθυνος να κάνετε κάποιες αλλαγές στα υλικά κλπ (τα γραφεία σχεδόν πάντα επιλέγουν τα πιο ακριβά) ή και να διαπραγματευτεί μαζί σας. Γενικά να ξέρετε πως συνήθως η πρώτη προσφορά που θα σας γίνει θα είναι η πιο ακριβή και θα έχει κάποια περιθώρια βελτίωσης. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τεχνικές και κόλπα διαπραγμάτευσης, αλλά προσέξτε και να μην το παρακάνετε. Μη ξεχνάτε πως απέναντι σας έχετε έναν επιστήμονα και επαγγελματίες, μην τον προσβάλλετε λοιπόν ζητώντας του να δουλέψει για ένα κομμάτι ψωμί!
Share Button